Hoe werkt het systeem?

Iedereen kan wel wat, heeft talenten of bepaalde kwaliteiten. Deze kun je in dienst stellen van een ander terwijl je op jouw beurt weer dingen niet kan of niet leuk vindt die anderen voor je kunnen doen. We ruilen dus diensten en soms ook goederen binnen een groep van mensen. We noemen dat transacties.

Als iemand zich laat inschrijven dan geeft zo iemand op wat hij of zij aan diensten te bieden heeft. Van al dit aanbod is er een overzichtslijst met de namen van degenen die bepaalde diensten aanbieden met bijbehorend telefoonnummer en emailadres. Je kunt dan naar elkaar bellen of mailen en een afspraak maken.

Aangeboden diensten

Bij LETS-Nuenen zijn alle diensten, die aangeboden worden, in een aantal categorie├źn onderverdeeld
bijv. Bloem en tuin, Bureau, Creatief, Dieren, Diversen, Eten en drinken, Geest, Huishouden, ITC, Klussen, Maatschappij, Oppassen/begeleiden/organiseren, Reparatie, Sociaal, Studie, Taal, Uitleen en Vervoer.

Betaalmiddel

Er wordt afgerekend met een fictief betaalmiddel.
In Nuenen zijn dat, zoals eerder gezegd, @ (apenstaartjes). Voor elk uur staan 4 @ ongeacht de soort dienst.

Tijdens de eerst volgende ontmoetingsavond stelt het nieuwe lid zich voor en geeft hij of zij een toelichting op zijn of haar aan te bieden diensten.

De registratie in @ wordt door de leden zelf bijgehouden in een voor hen toegankelijk systeem.
Log dan hier in of ga naar de tab 'administratie'.

Vertrouwelijke gegevens

LETS Nuenen gaat vertrouwelijk om met persoonsinformatie van hun leden.
Ben je lid van LETS Nuenen, dan krijg je via de webmaster een inlognaam en wachtwoord. Hiermee kun je dan inloggen op de beveiligde omgeving. Transacties, vraag en aanbod zijn hier terug te lezen.
Ieder lid krijgt uitgebreide informatie over het gebruik van het systeem, hoe het werkt en hoe je met het nieuwe systeem kunt declareren, vraag en aanbod kunt bekijken etc.

Tevens krijgt een nieuw lid voor een bepaalde tijd een buddy toegewezen.